PCB – et af verdens mest farlige miljøgifte

I perioden mellem 1950 og 1977 var det giftige stof PCB meget udbredt i byggematerialer som termoruder, fugeprodukter, kondensatorer i lysstofarmaturer og specialmaling, fordi det isolerede godt og var langtidsholdbart.

Stoffet blev forbudt efter 1977, da man opdagede, at PCB er giftigt og dybt sundhedsskadeligt – faktisk er det et af de mest farlige miljøgifte i verden.

75 procent af bygningerne, der er opført eller renoveret i perioden mellem 1950 og 1977, indeholder ifølge Miljø- og Energistyrelsen PCB.

Ejer man en bygning fra den periode, er det derfor vigtigt, at man får undersøgt, om der er PCB-forurening i bygningens indeklima. På websiden DinGeo kan man undersøge, om ens adresse er i risikogruppen for at have problemer med PCB.

Du kan læse mere om stoffet her.

Har du et problem med PCB, kan vi udbedre det for dig.

Vi er certificerede PCB-forseglere

Certificeret PCB-forsegling

Ikke alle og enhver kan forsegle PCB. Opgaven skal udføres af specialuddannede firmaer med de rigtige produkter til det.

Malerfirmaet Eisenreich er certificeret Proseal licenshaver – derfor kan vi udbedre dit problem med PCB.

Sealing Group, der samarbejder med Teknologisk Institut, har udviklet Proseal PCB forsegler, som tilbageholder mindst 99 procent af giftstoffet i det produkt, der oprindeligt indeholdt stoffet. Produktet er foreløbig i fem år blevet testet i klimakamre, og resultaterne er veldokumenterede og yderst effektive.

Kontakt os for uforpligtende rådgivning og vejledning – vi kan hjælpe uanset hvor langt, du er i processen.

Proseal PCB er en effektiv og økonomisk løsning på dit problem med PCB. Giftstoffet bliver indkapslet, så det ikke længere forurener indeklimaet. På den måde slipper du for en omkostningstung sanering, og din ejendoms PCB-værdier vil hurtigt komme under den nedre aktionsværdi fra Sundhedsstyrelsen, der ligger på 300 ng/m3.

Læs mere om forsegling her

Sanering er ikke altid nok

Er sanering løsningen på PCB-problemet, er det vigtigt at supplere med en PCB-forsegling. Selvom en sanering ideelt set burde fjerne alle spor af PCB, er det desværre ikke altid tilfældet. Mange sanerings-projekter efterlader nemlig stadig ejendomme med højere PCB-koncentrationer end Sundhedsstyrelsens nedre aktionsværdi.

PCB er et stof, der både afgasser og vandrer. Derfor vil der ofte være forurening tilbage i vægge eller false – det gælder altså også, selvom produktet, der oprindeligt indeholdt PCB, er blevet fjernet fra ejendommen.

Med Proseal PCB forsegler kan vi garantere, at PCB koncentrationen fra de forseglede overflader er under de 300 ng/m3. Overfladegarantien udstedes udelukkende af certificerede Proseal licenshavere.

Kontakt os for at høre nærmere om krav og betingelser.

PCB-forsegling på Sjælland og i København

Skal du have PCB forseglet på Sjælland og i København, så kontakt os for uforpligtende vejledning og tilbud. Du kan ringe på 70 25 84 15 eller sende os en mail på Tommy@eisenreich.dk.

Vi glæder os til at løse din PCB-udfordring!

Kontakt os idag